Knive og økser

ØKSESÆT

Hvis man vil beskytte ens økse ekstra godt, kan det være en god ide at udstyre den med et øksesæt. Til mindre økser og hatchets består et øksesæt af en økseskede, en beskyttende krave til skaftet og et bælte loop, så man kan have øksen siddende i bæltet.


Til større økser, over 50cm indeholder sættet en bæresele i stedet for et bælte loop, så øksen kan bæres over skulderen, når den skal transporteres.

ST Leatherworks

Quality handmade Bushcraft gear

KNIVE & ØKSER

Hos ST Leatherworks har vi stor erfaring med at lave specialfremstillede knivskeder og lædersæt til økser

KNIVSKEDER

Når man har købt sig en ordentlig dolk eller kniv, oplever man ofte at skeden ikke lever op til knivens kvalitet, eller at man gerne vil have en skede der passer til ens behov og resterende udstyr


Når du får lavet en skede hos ST Leatherworks, kan du få den lige som du gerne vil have den. Det kunne være som en "dangler", eller "scout style" skede, med et tændstål på skeden, eller måske en lomme til en slibesten på en større kniv.

DOBBELTSKEDER

Mange foretrækker en stor kniv frem for en økse, men en stor kniv er ikke optimal til alle opgaver. Derfor har man brug for en stor og en mindre kniv, hvis man vil undgå at skulle have en økse med på tur, men stadig vil kunne arbejde effektivt med træ til fx lejrbål eller shelter.

 

Hvis man skal have både en stor og en mindre kniv med, kan det være en fordel at have dem samlet i en dobbeltskede.

TILBEHØR

Det kan være smart at have lidt ekstra tilbehør på ens skede, så man ikke behøver at have en ekstra taske eller skede på ens bælte.


Det er meget populært at have et tændstål på ens skede, så man altid kan lave et bål, men merlespir og slibesten og strygestål er også tilbehør der kan være praktisk at have med, og som kan sætte dig i stand til at gøre mere i naturen.

SKEKNIVE

Udover skeder til normale knive, findes der også mange forskellige typer special knive, som fx skeknive, der benyttes til at lave skåle, drikkekrus og skeer.


Disse knive bør beskyttes på lige fod med andre knive, og derfor laver vi også skeder til dem. Har ses et eksempel på en skede til en skekniv i et trekantet design, der lukkes med en trykknap.

SKEDER TIL FOLDESAVE

En sav kan være et rigtig godt suppliment til din kniv og din økse i dit Bushcraft kit.

Det kan være energikrævende at bruge en økse til at udføre Bushcraft opgaver, som at bygge shelter og forarbejde brænde til bålet. Ofte vil en del af disse opgaver kunne gøres hurtigere og lettere med en sav.

En foldesav kan være et godt valg, og med en skede (fx en "scout style" som på billedet), kan du have den i bæltet, så du har den lige ved hånden, når du skal bruge den.

ØKSESKEDER

"En skarp økse er en sikker økse", og derfor er der også behov for at have en god skede der både kan beskytte skæret, så det ikke bliver sløvt og får hakker, og som kan beskytte personer der håndtere øksen, når den ikke er i brug.


ST Leatherworks laver flere forskellig typer økseskeder, alt efter hvilken type økse den skal passe til og hvilke behov den skal opfylde.


Alle vores skeder laves i kraftigt kærnelæder og er udstyret med ekstra forstærkning så øksen ikke skære igennem skeden.

TÆNGSLER

Vi laver skeder til alle typer økser. Dette gælder selvfølgelig de traditionelle økser der oftest benyttes til camping og Bushcraft, som fx fritidsøkser og skovøkser.


Derudover laver vi også skeder til fx tændsler, skarøkser og brandøkser.

PLACERING


København

Danmark

KONTAKT OS PÅ


info@stleatherworks.dk

eller skriv til osmessenger

FØLG OS PÅ

© Copyright. All Rights Reserved.